Pompoencake

    Pompoencake

    32keer bewaard
    1uur15min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van een vriendin in de VS. Daar kun je het maken met pompoenpuree uit blik, maar dat heb ik hier nog niet gevonden. Ik snijd dus gewoon verse pompoen in blokjes, rooster die in de oven (180°C) tot het helemaal zacht is en pureer het dan. Deze cake is lekker vers, gekruid en buitengewoon heerlijk. Serveer in dikke plakken voor bij de thee, koffie of in lunchpakketten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr bloem, gezeefd
    • 300 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1 snuf zout
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/4 theelepel allspice of pimentpoeder
    • 100 ml zonnebloemolie
    • 115 ml sinaasappelsap
    • 315 gr pompoenpuree*
    • 2 losgeklopte eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng de bloem, suiker, baksoda, bakpoeder en kruiden.
    3. Meng in een andere kom de zonnebloemolie, pompoenpuree, eieren en sinaasappelsap. Roer door het bloemmengsel en giet in een ingevette brood- of cakevorm.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Test de gaarheid met een spies. Als de cake te bruin wordt, leg dan een stukje folie over de bovenkant en zet terug in de oven.
    5. Laat een paar minuten afkoelen, haal vervolgens uit de bakvorm. Deze cake kan je ook goed invriezen.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    De smaak van deze cake is verrassend lekker. Ik vond hem wel nogal vettig. weet niet, maar denk dat de hoeveelheid olie misschien moet aangepast worden. - 03 nov 2015

    tiatitia
    van
    0

    Heerlijk! - 10 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren