Kruidige kerstkoekjes

    Kruidige kerstkoekjes

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze heerlijke traktaties zitten vol noten, warme kruiden en andere heerlijkheden. Ze zijn gluten- en zuivelvrij! Serveer tijdens het kerst-seizoen.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr honing
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1/2 eetlepel gemalen kaneel
    • 1 snufje gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 50 gr gesneden gedroogd gemengd fruit
    • 1/4 theelepel geraspte citroenschil
    • 125 gr gepelde amandelen, gesneden
    • 300 gr gluten-vrije bloem
    • 50 ml kirsch (kersenbrandewijn)
    • glazuur:
    • 75g poedersuiker
    • koud water zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vet een bakplaat in.
    2. Breng de honing in een pannetje aan de kook. Roer de suiker erdoor tot het volledig is opgelost. Voeg de kaneel, kruidnagel en nootmuskaat toe. Giet het mengsel in een grote kom.
    3. Voeg het gedroogde fruit, de geraspte schil, amandelen en kirsch toe en meng alles goed. Zeef de bloem erdoor en kneed goed.
    4. Breng het warme deeg over naar de bakplaat. Rol uit tot 3 cm dikte. Bedek met een schone theedoek en laat 's nachts drogen.
    5. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    6. Bak gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. Maak het glazuur door poedersuiker met net genoeg water te mengen tot een glad glazuur. Bestrijk er de koek mee en snijd in repen. Laat afkoelen en drogen op de bakplaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren