Gevulde aubergines met gehakt

    Gevulde aubergines met gehakt

    12keer bewaard
    55min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Voor dit gevulde aubergine recept gebruik ik altijd verschillende soorten kaas om erop te bakken - wat ik in de koelkast heb staan- en het smaakt altijd prachtig! Je kunt ook een combinatie van kazen maken en strooi een beetje geraspte Parmezaanse kaas op de bovenkant voor dat beetje extra smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 middelgrote aubergines
    • 2 eetlepels citroensap
    • zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 grote ui, grof gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 250 gr rundergehakt
    • 3 eetlepels rode wijn
    • 2 middelgrote courgettes, in kleine blokjes gesneden
    • 2 middelgrote tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
    • 125 gr geraspte kaas (mozzarella, Emmentaler, Cheddar, Gruyère)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een ovenschaal in.
    2. Was de aubergines. Halveer in de lengte en snijd het vruchtvlees eruit waardoor je een 1 cm dikke schil overhoudt (dit kan worden gedaan met behulp van een grapefruit lepel). Snijd het aubergine pulp in stukjes.
    3. Besprenkel citroensap op de binnenkant van de aubergine en bestrooi met zout. Plaats de aubergine schelpen met de gesneden kant naar beneden op keukenpapier.
    4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de ui en knoflook glazig. Bak het gehakt tot het bruin is. Blus af met rode wijn.
    5. Voeg de aubergine- en courgette-pulp toe en bak tot het gaar is. Voeg de tomaten en specerijen toe en bak het kort.
    6. Leg de aubergine helften in de voorbereide schaal en vul met het mengsel. Bak gedurende 30-40 minuten, tot de vulling borrelt en de schelpen zacht zijn
    7. Bestrooi vijf minuten voor het einde van de baktijd met kaas. Laat de kaas volledig smelten en een beetje bruinen. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren