Jamkoekjes (koekjes gevuld met jam)

    Jamkoekjes (koekjes gevuld met jam)

    2keer bewaard
    35min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn mooi en eenvoudig te maken. Ze zijn romig, zoet en oh-zo-heerlijk. Vul ze met welke smaak jam dan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • voor de koekjes:
    • 250 gr boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 ei
    • 1 eierdooier
    • 375 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel room of zure room
    • voor de vulling:
    • het wit van 1 ei, licht geklopt
    • basterdsuiker
    • bessengelei of andere jam
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak een deeg van de koekjes-ingrediënten. Dek af en zet tenminste 30 minuten in de koelkast.
    2. Rol het deeg in een worst zo dik als je duim. Snijd ze in stukken van 3 cm en vorm er ballen van. Dompel de bovenkant van elke bal in eiwit en daarna in suiker. Leg ze op ene bakplaat. Maak een holte in het midden van elke bal met behulp van het einde van een houten lepel. Vul de holtes met gelei of jam.
    3. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6 en bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren