Spätzle met kaas

    Spätzle met kaas

    3keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Spätzle zijn Duitse zachte pasta-achtige vormpjes. In dit recept worden ze gemengd met gebakken uien, Emmentaler en Vacherin kaas. Serveer met een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr bloem
    • 6 eieren
    • 2-3 theelepels zout
    • water zoveel als nodig
    • 150 gr Emmentaler kaas, geraspt
    • 150 gr Zwitserse Vacherin kaas, geraspt
    • 4 uien, in blokjes gesneden
    • boter zoveel als nodig is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng met een houten lepel, de bloem, eieren, zout en voldoende water door elkaar om een dik beslag te maken. Laat 20 minuten staan. (Het beslag mag niet te dun zijn, maar er moeten wel belletjes in ontstaan).
    2. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook. Verwarm de boter in een pan en bruin de uien in de hete boter.
    3. Wanneer het water kookt, maak je de Spätzle direct boven het kokende water met behulp van een Spätzle-maker. Laat het water weer aan de kook komen en haal de Spätzle eruit zodra ze komen drijven. Herhaal dit met het resterende beslag.
    4. Leg de Spätzle in een voorverwarmde kom en meng met de uien en kaas. Serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren