Mutzen (Duitse oliebollen)

    Mutzen (Duitse oliebollen)

    11keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze oliebollen zijn echt knapperig. Ze moeten worden uitgerold tot een maximum van 1 cm dik. Oliebollen worden in Nederland, evenals in België gegeten, waar ze smoutebollen heten, en in Duitsland, waar ze bekend staan als Mutze.

    Ingrediënten
    Porties: 35 

    • 100 gr boter
    • 60 gr suiker
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 1 snufje zout
    • 2 eieren
    • 1-2 eetlepels rum
    • 100 gr maïzena
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • olie of reuzel om te bakken
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de boter zachtjes op een laag vuur. Haal van het vuur, meng deze boter dan met de suiker, citroenschil, zout en eieren tot een luchtig geheel. Voeg de rum toe.
    2. Zeef de maïzena, de bloem en het bakpoeder door het eiermengsel. Roer tot een glad deeg en laat 20 minuten staan.
    3. Rol het deeg uit en snijd in de gewenste vormen.
    4. Verhit de olie tot een stukje brood dat je erin doet begint te sissen. Voeg de oliebollen toe, en zorg ervoor dat de pan niet te vol raakt. Bak ze aan beide kanten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren