Duitse pruimentaart

    Duitse pruimentaart

    18keer bewaard
    1uur20min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze vruchtentaart is een heerlijk alternatief voor appeltaart. Gezoete pruimen worden gebakken in een zoet deeg. Serveer bestrooid met poedersuiker, met slagroom of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het deeg:
    • 300 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 200 gr boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 ei
    • Voor de vulling:
    • 2 kopjes gesneden pruimen, sap bewaren
    • sap van 2 citroenen
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 2 volle eetlepels maïzena
    • Voor het decoreren:
    • poedersuiker (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng de bloem en het bakpoeder. Voeg de resterende deeg-ingrediënten toe en kneed tot een deeg. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Vet een ronde springvorm in en bestrooi een werkoppervlak lichtjes met bloem.
    3. Snijd het deeg in tweeën en rol een stuk uit. Bedek de bodem en de zijkanten van de bakvorm met deeg.
    4. Voor de vulling: Doe het opgevangen pruimensap, citroensap en maïzena in een kleine pan. Verhit tot het verdikt. Laat vervolgens afkoelen, besprenkel over het deeg in de bakvorm.
    5. Leg de pruimen er in laagjes op en bestrooi ze met vanillesuiker.
    6. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    7. Rol het resterende deeg uit en leg over de pruimen.
    8. Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Bestrooi, indien gewenst, met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    6

    - Gewaardeerd op - 18 jul 2014

    van
    0

    Ik zou maar 1 citroen gebruiken en wat honing (2 eetlepels) bij het citroen mengsel bijvoegen, anders wordt het te zuur... 1 uur in de oven op 180 graden op de laagste stand is prima. - 09 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren