Witte chocolademousse met Grand Marnier

    Witte chocolademousse met Grand Marnier

    8keer bewaard
    15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Voor speciale gelegenheden maak ik witte en donkere chocolademousse. Ik houd van beide versies. Voor een zeer speciale gelegenheid, kun je beiden maken zowel een donkere als witte laag in dessertglaasjes voor een zeer indrukwekkende presentatie!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eieren
    • 50 gr suiker
    • 200 gr witte chocolade
    • 50 ml sinaasappellikeur (Grand Marnier)
    • 500 gr slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Splits de eieren. Klop de eierdooiers en de helft van de suiker tot het luchtig is.
    2. Doe de witte chocolade en Grand Marnier in een kleine steelpan en smelt op laag vuur. Voeg de eierdooiers toe.
    3. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Klop de slagroom stijf. Roer de eiwitten en slagroom in de chocolade mix. Giet in dessert glazen en laat opstijven in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren