Aardappel gnocchi

    Aardappel gnocchi

    6keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zodra je deze zelfgemaakte knoedels hebt geproefd wil je nooit meer de kant en klare proberen. Serveer gemengd met knoflookboter, basilicum pesto of iets anders lekkers.

    Ingrediënten
    Porties: 72 

    • 700 gr bloemige aardappelen
    • 3/4 theelepel zout
    • 1 groot ei
    • 250 gr witte bloem
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Kook de ongeschilde aardappelen gaar in ongeveer 25-35 minuten. Test de gaarheid met een vork. Giet af. Wanneer ze koel genoeg zijn om vast te pakken, schil je ze en duw je ze door een aardappelrasp. Verspreid over een bakplaat en laat afkoelen.
    2. Maak van de aardappelen, zout, ei, bloem en nootmuskaat een deeg. Maak er twee rollen van met een diameter van iets meer dan 1 cm. Snijd elke rol in 3 cm stukken. Vorm er ovale gnocchi van en druk ze zachtjes in met de tanden van een vork.
    3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Zet het vuur lager, zodat het water suddert. Kook de gnocchi in het sudderende water totdat ze drijven. Haal ze uit de pan en laat goed uitlekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Ik vind het een beetje flauw eten. Ik was niet echt onder de indruk. - 15 aug 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren