Aardappelsalade met komkommer

    Aardappelsalade met komkommer

    5keer bewaard
    5uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze Duitse salade (Schwabisch om precies te zijn) is een ideale aanvulling op gebraden varkensvlees of worst. De komkommer geeft de aardappelsalade een heerlijk frisse smaak vooral lekker in de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg aardappelen, gekookt in de schil (bij voorkeur de dag ervoor)
    • 1 eetlepel koolzaadolie
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • 1 theelepel pittige mosterd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 bosje bieslook, fijngesneden
    • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Extra tijd: 5uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur5min 

    1. Schil de gekookte aardappelen en snijd ze in stukjes.
    2. Meng de koolzaadolie, azijn, mosterd, peper en zout goed in een saladekom. Voeg de uien en bieslook toe, vervolgens de aardappelen en komkommers. Meng goed.
    3. Laat de aardappelsalade tenminste 3-5 uur staan zodat de smaken goed combineren. Net voor het opdienen, kun je er zo nodig nog wat meer kruiden over strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren