Aardbeiencrème taart

    Aardbeiencrème taart

    4keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig te maken fruittaart waar je goed aardbeien in kan gebruiken, en eigenlijk alle andere bessen. Bramen, frambozen, bosbessen en kersen zijn allemaal heel geschikt!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor het deeg
    • 220 gr bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 150 gr koude boter of margarine, in blokjes gesneden
    • 2 eierdooiers
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 1 snufje zout
    • Voor de vulling
    • 100 gr roomkaas
    • 250 ml crème fraiche
    • 5 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 snufje zout
    • Voor de fruitlaag
    • 500 gr aardbeien, in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meng alle deeg-ingrediënten samen, wrijf ze met je vingers samen tot je een stevige bal hebt. Zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Vet een ronde taartvorm in en bestrooi het met bloem.
    3. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel en leg het in de voorbereide schaal. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    4. Meng alle vulling-ingrediënten goed en verspreid over de afgekoelde deegbodem. Tenslotte, Verspreid je de verse aardbeien over de vulling.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren