Abrikozen en pecannoten cake

    Abrikozen en pecannoten cake

    4keer bewaard
    1uur15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk cake voor bij de thee die makkelijk te maken is, bezaaid met gedroogde abrikozen en pecannoten. Mijn vrienden zeggen dat het zeer verslavend is en iedereen vraagt me altijd om het recept. Serveer bij een kop thee op elk moment van de dag!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 geklopt ei
    • 175 gr suiker
    • 25 gr boter, gesmolten
    • 225 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 170 ml sinaasappelsap
    • 115 gr gehakte pecannoten
    • 175 gr gedroogde abrikozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Vet een cakevorm in.
    2. Klop het ei met de suiker luchtig. Roer de boter erdoor. Meng de bloem, bakpoeder, zout en soda en zeef over het eimengsel. Voeg de sinaasappelsap toe en meng met een elektrische mixer tot een glad mengsel.
    3. Was de abrikozen goed (als ze erg droog zijn, laat ze dan een paar minuten in het water liggen) en snijd ze in stukjes. Roer de pecannoten door het mengsel.
    4. Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur totdat een prikker schoon uit het midden komt. Als de cake is te donker wordt, leg er dan een stuk aluminium folie losjes over.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren