Amandel donuts

    Amandel donuts

    2keer bewaard
    55min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor Mützen, een Duits amandelgebak gemaakt voor tijdens carnaval in het Rijnland.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 275 gr bloem
    • 85 gr maïzena
    • 65 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 eieren
    • mespuntje zout
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 2 eetlepels zure room
    • 50 gr fijn gemalen gepelde amandelen
    • 100 gr boter
    • plantaardige olie om in te frituren
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de bloem en de maïzena met de suiker en het bakpoeder. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, zout, citroenschil en zure room toe. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine en voeg ze toe aan het deeg.
    2. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het deeg. Kneed alle ingrediënten snel tot een vochtig, maar niet plakkerig deeg. Voeg een paar theelepels bloem toe als het deeg te vochtig is, of een paar druppels water als het te droog is. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
    3. Rol het deeg ongeveer 1 cm dik en maak met behulp van koekjesvormen vormen naar keuze.
    4. Verhit de olie en bak de stukken goudbruin, draai ze een keer om. Haal ze met een schuimspaan eruit en leg ze op een schaal bedekt met keukenpapier. Strooi een dikke laag poedersuiker over de hete donuts, met behulp van een zeef. Serveer binnen twee uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren