Amandel shortbread

    Amandel shortbread

    18keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze boterachtige koekjes zijn niet alleen verslavend, maar ze zijn ook nog snel en makkelijk te maken. Serveer ze zoals ze zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 1 eierdooier
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 4 theelepels vanillesuiker
    • 120 gr basterdsuiker
    • 145 gr boter
    • 2 eetlepels melk
    • 250 gr witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasoven stand 2.
    2. Meng de boter en de suiker tot een gladde massa. Doe het ei, melk, amandelextract en vanille suiker erbij en meng.
    3. Zeef de bloem en het bakpoeder door de boter en meng tot een glad deeg, vorm er dan een bal van.
    4. Op een licht met bloem bestoven werkvlak, rol je het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Snijd de shortbreadkoekjes in vormen die je wilt.
    5. Rangschik het shortbread op een ingevette bakplaat tenminste 3 cm van elkaar. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot randen bruin beginnen te worden.
    6. Haal uit de oven. Laat ze eerst 3 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze vervolgens op een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren