Amandel sterkoekjes

    Amandel sterkoekjes

    1keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke kerst-traktatie,perfect geschikt voor elk moment van het jaar. Deze boterachtige koekjes worden verrijkt met amandelen, dan geglazuurd en gegarneerd met kokos.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • Voor het koekjesdeeg
    • 150 gr boter
    • 125 gr basterdsuiker
    • 125 gr gemalen amandelen
    • 200 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • voor de bovenkant
    • poedersuiker
    • citroensap
    • geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de boter luchtig en voeg dan de suiker toe. Voeg de amandelen toe en zeef de bloem en het bakpoeder erdoor. Kneed tot een deeg, dek af en zet gedurende 1 uur in de koelkast.
    2. Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bestuif een werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit. Snijd sterren uit en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10-12 minuten.
    3. Laat de koekjes afkoelen. Meng ondertussen net genoeg poedersuiker en citroensap om een glad glazuur te maken. Bedek de afgekoelde koekjes met het glazuur en bestrooi ze met kokos.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren