Amandelkoekjes

    Amandelkoekjes

    2keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit snelle en eenvoudige recept maakt de meest heerlijke koekjes. Ze zijn zoet, gemaakt zonder bloem en bepakt met amandelen. Serveer bij een kop thee!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr marsepein
    • 75 gr gemalen amandelen
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 theelepel citroensap
    • Ter decoratie
    • 35 hele amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor tot 150 C / gasoven stand 2. Vet een bakplaat in.
    2. Verkruimel de marsepein in een kom. Voeg de amandelen, poedersuiker en citroensap toe. Kneed alles tot een glad beslag.
    3. Rol kleine stevige ballen van het beslag. Maak met je vinger een deuk in elke bal en doe hier een amandel in.
    4. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Jammer dat de koekjes na mate ze afkoelen kogel hard worden, waarschijnlijk door de grote hoeveelheid suiker. Ook heb ik meer citroensap toegevoegd (ong 2 el) en ook nog een beetje citroen rasp om het wat frisser te maken. Verder is de smaak fantastisch! - 24 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren