Appel chutney met tijm

    Appel chutney met tijm

    5keer bewaard
    1uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke chutney gaat bijzonder goed samen met varkensvlees en ander geroosterd vlees. Je kunt deze chutney van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 grote appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • 1 laurierblad
    • 50 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels appel-schnaps of Calvados
    • 2 eetlepels appelciderazijn
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Combineer in een kleine zware pan de appels, tijm, laurier, suiker, appel schnapps en appel ciderazijn.
    2. Laat 1 tot 1 1/4 uur zachtjes pruttelen, gedeeltelijk bedekt, totdat de chutney dik en plakkerig is. Roer af en toe.
    3. Breng op smaak met zout. Verwijder het laurierblad en serveer warm of lauw.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren