Appel chutney met tijm

    (1)
    1 uur 20 minuten

    Deze heerlijke chutney gaat bijzonder goed samen met varkensvlees en ander geroosterd vlees. Je kunt deze chutney van tevoren maken en bewaren in de koelkast.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 grote appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • 1 laurierblad
    • 50 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels appel-schnaps of Calvados
    • 2 eetlepels appelciderazijn
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Combineer in een kleine zware pan de appels, tijm, laurier, suiker, appel schnapps en appel ciderazijn.
    2. Laat 1 tot 1 1/4 uur zachtjes pruttelen, gedeeltelijk bedekt, totdat de chutney dik en plakkerig is. Roer af en toe.
    3. Breng op smaak met zout. Verwijder het laurierblad en serveer warm of lauw.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren