Appel mousse

    Appel mousse

    Voeg toe aan favorieten!
    27min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte mousse van appel gaat goed samen met bessencompote of een vruchtensaus, of is ook zonder iets anders erbij heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eieren, gescheiden
    • 140 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • het sap van 1 citroen
    • 250 ml appelsap
    • 4 blaadjes gelatine (ongearomatiseerd) of 2 theelepels poeder gelatine
    • mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:27min 

    1. Scheid de eieren, klop de dooiers met 120 gr suiker en vanille tot een licht en romig geheel. Voeg het citroensap toe.
    2. Verwarm het appelsap op heel laag vuur in een kleine pan. Haal de pan van het vuur en voeg geleidelijk de gelatine toe, roer goed met een garde tot de gelatine oplost. Laat de kom 10 minuten staan op een koele plaats, of totdat het mengsel begint te dikken.
    3. Klop de eiwitten met de resterende suiker en zout totdat ze stijve pieken vormen.
    4. Meng het appel-gelatine mengsel door de eierdooiers. Roer voorzichtig het eiwit erdoor en zet in de koelkast totdat het opgestijfd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren