Appel-kaneeltaart

    Appel-kaneeltaart

    7keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze appel-kaneeltaart is een uitstekend alternatief voor de klassieke appeltaart. Met kaneel gekruide appels worden gebakken in een gezoet gistdeeg.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • voor het deeg
    • 550 gr witte bloem
    • 350 gr margarine
    • 40 gr verse gist
    • 1 ei
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • voor de vulling
    • 1,5-2 kg appels geschikt voor appeltaart (zoals Goudrenetten of Jonagolds), geschild en geraspt
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • voor het eimengsel
    • 2 eetlepels room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1 eierdooier
    • boter om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een diepe ovenschaal in.
    2. Kneed alle deeg-ingrediënten tot een glad deeg. (Kruimel de gist in het mengsel vóór het kneden).
    3. Snijd het deeg in tweeën en bedek de voorbereide ovenschaal met een stuk deeg.
    4. Voor de vulling: meng de appels, suiker en kaneel in een kom. Schenk het mengsel in de met het deeg beklede bakplaat. Smeer uit.
    5. Rol het resterende stuk deeg uit op bakpapier en plaats dit op het appelmengsel.
    6. Roer de eierdooier met de room en bestrijk het deeg hiermee. Prik vervolgens enkele malen met een vork in het deeg.
    7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Laat afkoelen voordat je het in vierkanten snijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren