Appelkruimeltaart

    Appelkruimeltaart

    21keer bewaard
    2uur


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit dessert is een mengeling van cheesecake, appeltaart en appelkruimeltaart. Wat wil je nog meer? Een gebakje wordt gevuld met gezoete kwark, appels en overgoten met een heerlijk kruimeldeeg.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor het deeg
    • 300 gr witte bloem
    • 150 gr ongezouten boter
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel bakpoeder
    • rum extract
    • Voor de vulling
    • 500 gr kwark
    • 30 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 2 eetlepels suiker
    • 5-7 appels
    • Voor de kruimellaag
    • 200 gr witte bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 100 gr ongezouten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:2uur 

    1. Maak van de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en rum extract een deeg. Dek af en laat 30 minuten in de koelkast staan.
    2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    3. Voor de vulling: Meng kwark, suiker en boter tot een gladde massa. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en hak ze fijn.
    4. Voor de kruimellaag: Meng de bloem met de suiker en roer er de gesmolten boter door.
    5. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Leg het vervolgens op de voorbereide bakplaat.
    6. Verspreid het kwarkmengsel over het deeg, bedek het met gehakte appel en bestrooi met de kruimellaag.
    7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 20 sep 2015

    0

    hele lekkere appeltaart - 02 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren