Dit dessert is een mengeling van cheesecake, appeltaart en appelkruimeltaart. Wat wil je nog meer? Een gebakje wordt gevuld met gezoete kwark, appels en overgoten met een heerlijk kruimeldeeg.
A
anton
17 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 16
Voor het deeg
300 gr witte bloem
150 gr ongezouten boter
100 gr basterdsuiker
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
rum extract
Voor de vulling
500 gr kwark
30 gr ongezouten boter, gesmolten
2 eetlepels suiker
5-7 appels
Voor de kruimellaag
200 gr witte bloem
100 gr basterdsuiker
100 gr ongezouten boter
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 30min › Bereiding: 1uur › Extra tijd: 30min in de koelkast › Klaar in:2uur
Maak van de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en rum extract een deeg. Dek af en laat 30 minuten in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Voor de vulling: Meng kwark, suiker en boter tot een gladde massa. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en hak ze fijn.
Voor de kruimellaag: Meng de bloem met de suiker en roer er de gesmolten boter door.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Leg het vervolgens op de voorbereide bakplaat.
Verspreid het kwarkmengsel over het deeg, bedek het met gehakte appel en bestrooi met de kruimellaag.