Appeltaart met hele appels

    Appeltaart met hele appels

    1keer bewaard
    1uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart is anders dan de gemiddelde appeltaart - hij wordt gemaakt door het bakken van hele appels in het taartbeslag. Het resultaat is heerlijk. Serveer met ijs of slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 3 eieren
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 50 gr paneermeel
    • 75 gr maïzena
    • 1 theelepel rum
    • 1 kg appels, geschild en zonder klokhuis
    • 3 eetlepels krenten
    • 1 (100 gr) zakje amandelen, fijngehakt
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Klop de boter luchtig en voeg dan de vanille suiker toe. Meng er om de beurt de suiker, eieren, amandelen, paneermeel en een mengsel van maïzena, bakpoeder en rum door.
    2. Doe het mengsel in een ingevette ronde springvorm.
    3. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    4. Plaats de hele appels in het mengsel en bestrooi met krenten en amandelen.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 60 minuten. Bestrooi na het bakken met suiker. Haal uit de springvorm en laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren