Appeltaart op de bakplaat

    Appeltaart op de bakplaat

    8keer bewaard
    2uur30min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk andere manier om een appeltaart te maken. Deze versie wordt gebakken op een bakplaat. Serveer met room, verse vla of vanille roomijs. Simpel en lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 600 gr witte bloem
    • 300 gr boter, in blokjes gesneden
    • 200 gr basterdsuiker
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 2 snufjes zout
    • 2 eieren
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 4-5 appels (ongeveer 1 kg)
    • 2 eetlepels basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Meng de bloem en het bakpoeder. Meng 200 gr suiker, de vanillesuiker en het zout erdoor. Voeg de boter en eieren toe. Kneed alles samen tot een soepel gebaksdeeg. Bedek en zet tenminste 1 uur of 's nachts in de koelkast.
    2. Schil de appels, snijd ze in vieren, haal het klokhuis eruit en hak ze vervolgens fijn. Roer er de kaneel en 2 eetlepels suiker door. (Voeg minder of juist meer suiker toe afhankelijk van de zoetheid van de appels).
    3. Verwarm de oven tot 190 C / gasoven stand 5 en vet een bakplaat in.
    4. Rol net iets meer dan de helft van het deeg uit over een met bloem bestrooid werkoppervlak. Bedek hier de onderkant en de randen van de bakplaat mee.
    5. Verspreid het appelmengsel over het deeg. Rol het resterende deeg uit en bedek er het appelmengsel mee. Duw de randen goed samen, zodat het appelmengsel volledig door het deeg bedekt is.
    6. Bak gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. Haal de bakplaat uit de oven en laat enigszins afkoelen. Snijd in stukken en serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren