Asperge crèmesoep

    Asperge crèmesoep

    4keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep kan in een handomdraai in de snelkookpan worden gemaakt. Hij is zacht en glad en heeft een mooie textuur. Serveer met vers knapperig brood met boter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aardappel, geschild en in vieren gesneden
    • 1 eetlepel crème fraiche (optioneel)
    • 2 teentjes knoflook, gepeld
    • 200 ml melk of naar smaak
    • 200 ml water
    • 350 gr asperges
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de taaie uiteinden van de asperges en snijd zie in drieën.
    2. Doe de asperges, aardappelen en knoflook in een snelkookpan. Voeg 200 ml water toe, breng op smaak met zout en peper. Koken voor 15 minuten.
    3. Haal van het vuur en laat de pan een paar minuten staan om de druk te verlagen, maak de pan vervolgens open.
    4. Voeg de melk toe en maak de soep vloeibaar met een staafmixer. Pas de hoeveelheid melk aan om de gewenste consistentie te bereiken. Voeg de crème fraîche toe en meng. Voeg, indien nodig, nog wat zout en peper toe en serveer met brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren