Ongekneed witbrood

    Ongekneed witbrood

    7keer bewaard
    1uur45min


    138 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is zo makkelijk... Het gistdeeg rijst het best bij een temperatuur van ong. 29°C. Ik leg het deeg op het middelste niveau van de oven in een schaal met een bak heet water eronder.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 dessertlepel zout
    • 7 gr droog bakkersgist
    • 375 bloem, gezeefd
    • 280 ml warm water
    • 1 eetlepel boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Boter, suiker, zout, gist en 150 gr bloem mengen. Warm water toevoegen en ongeveer 300 keer met de hand kloppen, of 3 minuten met een mixer. Resterende bloem toevoegen, meelresten goed van de rand losmaken en tot een glad deeg mengen.
    2. Met een schone doek afdekken en laten rijzen tot het volume verdubbeld is.
    3. Het deeg voorzichtig doorroeren zodat het wat inzakt en in een ingevette bakvorm van 23x12 cm scheppen. Het deeg moet plakkerig zijn. Met een bebloemde hand het deeg in vorm brengen. Weer afdekken en 30 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    4. Ong. 45 minuten bakken. Op een rooster zetten en de bovenkant met gesmolten boter insmeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren