Basisrecept voor een Franse omelet

    (1)

    Dit omelet recept is buitengewoon luchtig, dankzij de techniek van het apart kloppen van de eierdooiers en eiwitten. Het stijf kloppen van de eiwitten zorgt voor een heerlijk luchtige omelet. Bestrooi met fijngehakte verse kruiden, indien gewenst.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 verse eieren
    • 50 ml olijfolie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.
    2. Klop de dooiers, en klop de eiwitten stijf.
    3. Meng ze geleidelijk tot een schuimig en glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur, doe er olijfolie in en laat vervolgens het eimengsel 7 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren