Bessen koekjes

    Bessen koekjes

    2keer bewaard
    1uur40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk koekje dat gegeten kan worden op elk moment van de dag. Romige koekjes worden samengeklemd met bessengelei. Je kan elke smaak jam gebruiken en de koekjes snijden in elke vorm die je maar wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 75 

    • voor de koekjes
    • 420 gr witte bloem
    • 210 gr basterdsuiker
    • 250 gr boter, in klontjes
    • 2 kleine eieren, losgeklopt
    • 125 gr hazelnoten, gemalen
    • ter decoratie
    • poedersuiker
    • bessengelei of andere jam voor de vulling

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meng bloem, hazelnoten en suiker. Meng de boter erdoor tot het mengsel op paneermeel lijkt. Voeg de eieren toe en maak er een deeg van. Wikkel in plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Bedek twee bakplaten met vetvrij papier. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    3. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Snijd rondjes uit. Maak bij de helft van de rondjes een gat in het midden met behulp van een appelboor.
    4. Leg ze op de voorbereide bakplaten. Bak gedurende 10-15 minuten. Laat afkoelen.
    5. Zodra ze afgekoeld zijn bestrijk je de ronde koekjes met bessengelei en bedek je ze met de ringen. Bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren