Biscotti met amandelen

    Biscotti met amandelen

    1keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit zijn de klassieke Italiaanse tweemaal gebakken koekjes. Ze zijn hard en droog, waardoor ze uitermate geschikt zijn om te dopen. Serveer met koffie, thee of dessertwijn.

    Ingrediënten
    Porties: 70 

    • 175 gr amandelen
    • 250 gr witte bloem
    • 180 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 1 fles bittere amandel essence
    • 1 snufje zout
    • 25 gr boter, zacht
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de suiker, vanille suiker, zout en amandelessence toe en meng goed. Maak in het midden een kuiltje en voeg de boter en eieren toe. Werk alles tot een deeg. Kneed tenslotte de amandelen erdoor en maak met een beetje bloem een bal van het deeg. Zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Snijd het deeg in 6 stukken en vorm van elk stuk een 25 cm lange stam.
    3. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    4. Plaats de stammen 8 cm uit elkaar en bak gedurende 10-15 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen en snijd ze diagonaal in 1 cm dikke plakken. Leg ze terug op de bakplaat en bak nog eens 8-10 minuten op 200 C / gasoven stand 6. De biscotti moeten goudbruin zijn.
    5. Laat volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht blik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren