Blini's met zalm, avocado en wasabi crème

    Blini's met zalm, avocado en wasabi crème

    12keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een elegant, maar toch super-eenvoudig voorgerecht. Blini's worden belegd met plakjes avocado, zalm, wasabi crème fraîche en vervolgens gegarneerd met kaviaar en bladselderij. Voor een perfect borrelhapje kun je ze ook maken met kleine blini's.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 avocado, in dunne plakjes gesneden
    • 1 theelepel wasabi
    • 150 ml crème fraîche
    • 2 theelepels citroensap
    • 3 eetlepels wodka
    • 4 blini's
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 8 plakjes rauwe zalm (uit een filet)
    • kaviaar voor de garnering
    • selderijblad voor de garnering
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de crème fraîche, wasabi, wodka, zout en peper. Dek af en zet in de koelkast.
    2. Marineer de zalm 1-2 minuten in olijfolie en citroensap.
    3. Verwarm de blini's een paar seconden in een broodrooster of magnetron. Beleg elke blini met avocado, zalm en een klein beetje crème fraîche.
    4. Garneer met kaviaar en bladselderij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren