Boterkoekjes

    Boterkoekjes

    6keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een uiterst veelzijdig koekjesrecept. Je kunt andere aroma's gebruiken en ze in elke gewenste vorm snijden. Ze zijn bijzonder geschikt als trakatie tijdens het kerst-seizoen.

    Ingrediënten
    Porties: 150 

    • voor het koekjes deeg
    • 840 gr witte bloem
    • 480 gr boter, op kamertemperatuur
    • 3 eieren
    • 3 eierdooiers
    • 240 gr basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • voor de decoratie
    • poedersuiker
    • citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Werk alle deeg ingrediënten tot een deeg. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Verdeel het deeg in twee. Rol elk stuk uit op een met bloem bestrooid werkoppervlak.
    3. Snijd koekjes uit en leg ze op een ingevette bakplaat.
    4. Verwarm de oven tot 200 C / gasoven stand 6 en bak ongeveer 10 minuten. Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat, en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
    5. Meng net genoeg poedersuiker en citroensap om een dun glazuur te vormen. Borstel over de koekjes en bestrooi ze met chocoladehagel slag of muisjes, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren