Bramen en peer kruimeltaart

    Bramen en peer kruimeltaart

    6keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit kruimelgebak is een echte traktatie voor liefhebbers van fruit. 1 Kg peren en 500 gr bramen worden gebakken onder een romig amandel kruimeldeeg. Serveer zo, of met room, ijs of vla.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg peren
    • 500 gr bramen (bevroren of vers)
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat, verdeeld
    • 1/4 theelepel gemalen kardemom
    • 90 gr koude boter
    • 90 gr witte bloem
    • 170 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 60 gr grof gehakte amandelen (met schil)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes.
    3. Was de bramen en giet ze af. Meng peren en bramen in een grote kom met 1/2 theelepel nootmuskaat en de kardemom. Giet in een ingevette ovenschaal.
    4. Meng de boter (in kleine stukjes) met bloem, donkerbruine basterd suiker, zout, 1/2 theelepel noot muskaat en amandelen tot er een kruimelige massa ontstaat. Verspreid over het fruit en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant begint te borrelen. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren