Broodknoedels met paddestoelenragout

    Broodknoedels met paddestoelenragout

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Sommige mensen denken dat knoedels met champignons slechts een bijgerecht zijn, maar ik denk dat het een volledige vegetarische maaltijd is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Knoedels
    • 10 oudbakken broodjes
    • 350 ml lauwe melk
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 middelgrote uien, zeer fijngesneden
    • 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 3 eieren
    • 1 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
    • paneermeel zoveel als nodig is
    • Ragout
    • 750 gr gemengde paddestoelen, schoongemaakt en gesneden
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 200 ml room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minimaal 40%)
    • cognac of een andere goede brandewijn
    • zout
    • versgemalen witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de broodjes in zeer dunne plakjes. Roer en laat 15 minuten staan.
    2. Verhit ondertussen de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de peterselie toe en laat nog 3 minuten bakken.
    3. Klop de eieren lichtjes. Voeg ze toe aan het brood, samen met de ui, peterselie, zout, peper en nootmuskaat. Meng goed.
    4. Breng gezouten water aan de kook in een grote, brede pan. Temper het vuur en laat een kleine testknoedel in het kokend water vallen - als hij uit elkaar valt, voeg je eetlepels paneermeel toe, een tegelijk, tot de consistentie goed is.
    5. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en vorm de knoedels met vochtige handen. Breng het water weer aan de kook, temper het vuur en laat de knoedels in het kokende water zakken. Laat 20 minuten koken, met de deksel er half op.
    6. Voor de ragout snijd je de champignons in dikke plakken. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de champignons gedurende 15 minuten, of tot de champignons zacht zijn. Roer af en toe. Temper het vuur, giet de room erbij en voeg de cognac toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten sudderen, of totdat de saus dik wordt. Serveer de balletjes met daarop de paddestoelenragout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren