Ongelooflijk simpele Thaise tofu

    Ongelooflijk simpele Thaise tofu

    60keer bewaard
    25min


    244 personen hebben dit gemaakt

    U zou nooit denken dat het tofu is! De gemengde smaak van pinda en gember zijn de basis van een heerlijk Thais gerecht waar iedereen dol op is. Serveren met witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 pakje stevige tofu, in blokjes van 2 cm
    • 5 eetlepels lente-ui, fijngesneden
    • 1 1/2 theelepel olijfolie
    • 1/2 theelepel sesamolie
    • 1 theelepel ketjap
    • 2 theelepels verse gember, geraspt
    • 4 eetlepels pindakaas met stukjes
    • 3 eetlepels geraspte kokos
    • sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een koekenpan op een matig hoog vuur olijfolie en sesamolie verhitten. Het vuur middelhoog zetten en de lente-ui 1 minuut bakken. Tofu toevoegen en 4 minuten laten bakken. Schenk er halverwege de baktijd een beetje ketjap over. Voorzichtig pindakaas en gember erdoor roeren tot het geheel goed gemengd is. Let op dat de tofu niet verbrokkelt.
    2. Van het vuur halen en de kokosnoot erdoor mengen. Het gerecht op een presenteerschaal scheppen en sesamzaad erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    5

    Heerlijk en simpel te maken! - 17 sep 2013

    van
    4

    Voor mijn dochter via Google deze site gevonden dit gemaakt erg lekker en weer eens wat anders. - 11 jan 2013

    LucienWagterveld
    2

    lekker, wat meer groente toegevoegd. Met andere woorden er valt goed mee te combineren. - 09 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren