Champignon crème soep

    Champignon crème soep

    34keer bewaard
    35min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een super-lekkere soep, die perfect geschikt is voor de koude wintermaanden. Champignons worden gestoofd in bouillon, en op smaak gebracht met room en citroensap. Serveer met vers knapperig brood, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 40 gr boter
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 300 gr verse champignons, in plakjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 1,25 liter vleesbouillon
    • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
    • room naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • citroensap naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons en uien. Wanneer bijna al het vocht is verdampt, bestrooi je de champignons met wat bloem en laat je ze een beetje bruin worden. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten sudderen.
    2. Breng de soep op smaak met room, peterselie, zout, peper en citroensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijke goed gevuld - 06 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren