Chili chocolade truffels

    Chili chocolade truffels

    6keer bewaard
    3uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    De combinatie van de smaak van Spaanse peper en chocolade wordt al sinds de 17e eeuw gebruikt. Als je precies de juiste hoeveelheid peper aan de chocolade toevoegt, zal het de smaak aanzienlijk verbeteren. Probeer niet met teveel te beginnen. Begin met 1/2 theelepel chilipeper, proef en pas het indien nodig aan.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 500 gr pure chocolade
    • 80 ml room
    • 1 theelepel chilipoeder of naar smaak
    • 40 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Hak 2/3 van de pure chocolade grof.
    2. Breng de room en chilipoeder aan de kook. Voeg de chocolade toe en smelt dit al roerend tot een glad mengsel. Voeg de boter toe en roer opnieuw.
    3. Giet het mengsel in een ingevette rechthoekige ovenschaal. Laat volledig opstijven.
    4. Verwijder de stijve chocolade uit de schaal en snijd in de gewenste vormen (eenvoudige vormen zijn beste).
    5. Smelt de resterende pure chocolade en laat weer afkoelen. Bedek de uitgesneden vormpjes met de gesmolten chocolade en laat opstijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren