Chocolade en dadel vierkantjes

    Chocolade en dadel vierkantjes

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit gebak is vol van prachtige smaken en texturen. Een met noten verrijkte gekruide dadelcake, wordt besmeerd met een abrikozenglazuur en vervolgens gegarneerd met gesmolten chocolade. Je kunt voor het glazuur elke smaak jam gebruiken. Waarom probeer je het niet met marmelade?

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 130 gr boter, verzacht
    • 70 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 3-4 kleine eieren
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 snuifje gemengde kruiden
    • 150 gr dadels, grof gehakt
    • 100 gr gemalen noten
    • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 80 gr bloem
    • 40 gr maïzena
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 scheutje rum of cognac
    • 2 eetlepels basterdsuiker, om mee te bestrooien
    • voor het glazuur
    • abrikozenjam, gemengd met een beetje water
    • pure chocolade cakeglazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Klop de boter tot deze luchtig is. Klop er geleidelijk 70 gr suiker, de eieren en vanille suiker in. Roer de kaneel, gemengde kruiden, dadels, noten, cacao poeder, rum, bloem en maïzena erdoor. Roer het bakpoeder er als laatste door.
    2. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    3. Verspreid het beslag ongeveer 3 cm dik over een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak ongeveer 20 minuten.
    4. Draai de taart op een vel bakpapier besprenkeld met 2 eetlepels suiker. Bestrijk de taart met de verdunde jam. Laat afkoelen.
    5. Smelt de donkere chocolade cake glazuur au bain marie en verspreid over de taart.
    6. Snijd de taart vlak voor het opdienen in grote plakjes en vervolgens in kleine vierkantjes. Dit zal ervoor zorgen dat ze niet uitdrogen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren