Chocolade en hazelnoot cake

    Chocolade en hazelnoot cake

    1keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake brengt de klassieke combinatie van hazelnoten en chocolade samen. Een chocolade- en notentaart wordt gegarneerd met gesmolten chocolade, gesneden en geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 250 gr zachte boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 6 eieren
    • 250 gr donkere of melkchocolade
    • 250 gr hazelnoten of amandelen, gehakt
    • 100 gr witte bloem
    • voor de bovenkant
    • 200 gr melkchocolade, gesmolten en afgekoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg geleidelijk de eieren toe, een tegelijk, terwijl je goed blijft roeren na elk ei. Rasp of smelt de chocolade en roer door het beslag. Roer dan de noten erdoor en vervolgens de bloem.
    3. Verspreid het beslag over een ingevette bakplaat en bak ongeveer 30 minuten. Snijd de cake terwijl hij nog warm is in rechthoeken en besmeer met de gesmolten chocolade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren