Chocolade en walnoten koekjes

    Chocolade en walnoten koekjes

    2keer bewaard
    2uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit zijn de perfecte kerstkoekjes. Ze worden gearomatiseerd met chocolade, walnoten, kruidnagel, piment en amandel extract, gebakken en vervolgens ondergedompeld in chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • voor het koekjes deeg
    • 100 gr pure chocolade
    • 100 gr walnoten
    • 125 gr witte bloem
    • 75 gr basterdsuiker
    • 125 gr koude boter, in kleine stukjes gesneden
    • 1 royaal snufje gemalen kruidnagel
    • 1 royaal snufje gemalen piment
    • 4-6 druppels bitter amandel extract
    • boter om de bakplaat in te vetten
    • voor de bovenkant
    • 150 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Hak 100 gr chocolade en walnoten samen fijn. Zet opzij.
    2. Maak een heuvel van meel, suiker, boter en kruiden op een werkoppervlak.
    3. Hak alle ingrediënten samen met een mes en kneed met je handen om een stevig deeg te vormen. Rol het deeg in stammetjes van 2,5-3 cm in diameter.
    4. Dek af en zet tenminste 1 uur in de koelkast.
    5. Verwarm de oven op 200 C / gasoven stand 6 en vet een bakplaat in.
    6. Snijd de deegstammetjes in 1 cm dikke stukjes en leg ze op de voorbereide bakplaat.
    7. Bak ongeveer 15 minuten. Laat de koekjes 2-3 minuten afkoelen op de bakplaat, laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
    8. Smelt 150 gr chocolade au bain marie en dompel de koekjes tot halverwege in de chocolade. Leg ze op een vel vetvrij papier en laat hard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren