Berliner Brot (Duitse kruidkoek met chocola)

    Berliner Brot (Duitse kruidkoek met chocola)

    9keer bewaard
    45min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en traditioneel Duitse Kerstgebak dat na enkele dagen nog beter smaakt. Echter, dit gebeurt nooit in mijn familie omdat het gebak in een mum van tijd verdwijnt, tenzij ik het verberg.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 115 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • 170 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 75 gr chocolade geschikt voor koken
    • 200 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1 eetlepel rum
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 100 gr grof gehakte ongepelde amandelen
    • 1 eiwit
    • 100 gr poedersuiker
    • 3 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Klop de boter met de hele eieren en de suiker tot een schuimend geheel. Rasp de chocolade zeer fijn en voeg toe, samen met de bloem, bakpoeder, kaneel, rum en kruidnagel. Roer de amandelen erin. Je kunt het beste een zeer stevige houten lepel gebruiken, als het deeg erg dik wordt.
    3. Verspreid het deeg over een ingevette bakplaat. Het helpt om een mes in water te dompelen om het gelijkmatig te verspreiden. Klop het eiwit en smeer over het deeg.
    4. Bak gedurende 20 tot 25 minuten, of totdat een spies in het midden gestoken er schoon uit komt. Verplaats het hele ongesneden gebak voorzichtig naar een rooster. Wanneer het iets is afgekoeld, leg je het weer terug op de bakplaat.
    5. Meng de poedersuiker met 3 eetlepels water in een kleine pan. Laat zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost. Verspreid het glazuur over het gebak terwijl het nog steeds warm is en snijd het vervolgens onmiddellijk in plakjes. Laat de plakjes samen totdat ze volledig afgekoeld zijn en het glazuur hard is. Bewaar in een luchtdichte verpakking met bakpapier of vetvrij papier tussen elke laag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    ik moet dit maken voor een project op school en hij is echt heerlijk!!! - 08 dec 2016

    toosoverdijk651
    0

    Lekker!!!! - 21 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren