Chocolade rum truffels

    Chocolade rum truffels

    1keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept laat zien hoe je twee soorten truffels kan maken. Een witte chocolade rum truffel, bedekt met geroosterde kokos en een donkere chocolade rum truffel, bedekt met geraspte chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 200 gr luchtige sponscake, fijn gesneden
    • 4 eetlepels donkere rum (54% alcohol)
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 60 gr boter
    • 30 gr poedersuiker
    • 4 druppels rumextract
    • 100 gr pure chocolade, fijngehakt
    • 100 gr witte chocolade, fijngehakt
    • 2 eetlepels olie
    • ter decoratie
    • 100 gr geraspte chocolade of hagelslag
    • 75 gr gemalen kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 45min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Week de sponscake in rum en sinaasappelsap. Laat een tijdje weken.
    2. Klop de boter, poedersuiker en rumextract tot een luchtig mengsel, meng de sponscake erdoor. Verdeel het mengsel in de helft en plaats in twee kommen.
    3. Laat de twee soorten chocolade afzonderlijk au bain marie smelten. Meng de witte chocolade met de helft van het sponscake mengsel en de pure chocolade met de andere helft. Zet 45 minuten in de koelkast.
    4. Rooster de gedroogde kokos in een droge pan. Zet opzij.
    5. Maak 25 balletjes uit elke chocolade mengsel. Rol de donkere chocolade truffels in de geraspte chocolade. Rol de witte chocolade truffels in de kokos.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren