Dit schuimgebak is eenvoudig te maken en smaakt fantastisch. Hij wordt op smaak gebracht met donkere chocolade of instant espresso. Voor een leuke verandering: waarom niet met beiden? Zo maak je er mokka-schuimgebak van.
B
BärbelS
2 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 30
4 eiwitten
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel wijnsteen
200 gr basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
20 gr geraspte donkere chocolade of 2 theelepels instant espresso
Verwarm de oven voor op 110 C / gasoven stand 1/4. Bedek twee bakplaten met folie.
Klop de eiwitten luchtig. Voeg zout en wijnsteen toe; blijf roeren. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen gedurende 6-7 minuten of tot het geheel stijf, glad en glanzend is. Klop het vanille-extract en de geraspte chocolade (of instant espresso) erdoor.
Breng het mengsel over in een spuitzak. Maak mooie heuveltjes op de bakplaten, laat ruimte over zodat ze een beetje kunnen uitspreiden. Bak gedurende 1 uur of totdat het schuimgebak droog maar niet bruin is.
Haal ze uit oven en laat ze kort afkoelen. Breng ze voorzichtig van het folie over op een rooster. Laat ze daar volledig afkoelen.