Deze truffels zal iedere chocolade liefhebber versteld doen staan. Ze zijn rijk van smaak, romig en gevuld met chocolade. Waarom verpak je ze niet mooi en geef je ze cadeau?
G
gartenfee
3 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 40
truffels:
250 gr melk chocolade
60 gr zachte boter
1 eetlepel basterdsuiker
2 eetlepels gedroogde kokosnoot
enkele druppels vanille-extract
150 ml slagroom
als bedeklaag:
200 gr melkchocolade
50 ml melk
enkele druppels vanille-extract
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 1uur › Bereiding: 5min › Extra tijd: 8uur in de koelkast › Klaar in:9uur5min
Snijd de chocolade in stukjes en smelten au bain marie. Roer de boter en poedersuiker erdoor.
Haal van het vuur en roer de kokosnoot en vanille erdoor.
Klop de room tot deze dikker wordt, maar niet heel stijf. Roer door het chocolademengsel en meng goed. Zet in de koelkast.
Zodra het mengsel vast is, schep er met behulp van een lepel delen uit en rol er balletjes van.
Voor de bedeklaag breek je de chocolade in stukjes. Smelten met de melk en vanille au bain marie, roeren tot het een gladde consistentie heeft.
Bedek een bakplaat met vetvrij papier. Dompel de truffels met behulp van een vork of een sateprikker in de chocolade. Ga snel te werk terwijl de chocolade nog steeds vloeibaar is. Leg de truffels op het vetvrije papier en laat de chocolade stijf worden. Doe ze in papieren vormpjes en bewaar ze in de koelkast.