Citroenmakronen (macarons)

  (13)
  52 minuten

  Ik maak deze citroen macarones altijd gevuld met citroencrème gemaakt zonder boter, zodat de koekjes fris en fruitig blijven! De citroencrème is super makkelijk te maken, en deze Parijse macarons zijn gewoonweg hemels.


  46 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 10 

  • Makronen
  • 125 gr gemalen amandelen
  • 175 gr poedersuiker
  • 100 gr eiwitten
  • 75 gr basterdsuiker
  • 1 snufje gele kleurstof poeder
  • Citroencrème
  • 3 biologische citroenen
  • 140 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel maïzena

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:52min 

  1. Verwarm de oven voor op 175 C / gasoven stand 3-4 / 165 C convectie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker en zeef uit over een vel bakpapier.
  3. Klop de eiwitten stijf. Voeg 1/4 van de suiker toe, vervolgens de resterende basterdsuiker, terwijl je blijft kloppen op hoge snelheid.
  4. Roer het amandelmengsel door het eiwit en roer het voorzichtig met een spatel (dit heet de macaronnage!). Je moet het mengsel met de spatel optillen en vervolgens plat maken tot een glad geheel of als een lint. Tot slot, voeg een snufje van de gele kleurstof toe.
  5. Vul een spuitzak met het mengsel. Knijp rondjes op de bakplaat. De zak moet loodrecht gehouden worden, de bakplaat bijna aanraken. Knijp de zak totdat je het gewenste formaat hebt en laat vervolgens de druk los en maak een snelle beweging met je pols waarna je door gaat met de volgende. Laat wat ruimte tussen elke makroon, leg ze in verspringende rijen op de bakplaat.
  6. Tik de bakplaat op een tafel of een werkoppervlak om eventuele luchtbellen te verwijderen en laat de makronen 15 minuten staan (de makronen zullen er knapperig door worden) en bak ze vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten.
  7. Om te kijken of de makronen gaar zijn druk je ze zachtjes in, als ze zacht zijn en bewegen wanneer ze ingedrukt worden zijn ze nog niet gaar! Verwijder de makronen uit de oven als ze klaar zijn, en laat afkoelen op de bakplaat.
  8. Voor de citroencrème: Was en droog de citroenen. Rasp de citroenschillen, en combineer ze in een pan met het citroensap en de maïzena. Roer de suiker erdoor. Kook op laag vuur. Klop de eieren en voeg toe aan het citroen mengsel. Verhoog het vuur tot medium onder voortdurend roeren tot het dik wordt, of ongeveer 4 minuten.
  9. Haal van het vuur en giet de citroencrème in een pot. Zet in de koelkast als het is afgekoeld. Je kan de crème in de koelkast bewaren en dan blijft het een week goed.
  10. Om de makronen af te maken besmeer je de platte kant van een makroon met de crème en le je er een tweede op. De makronen zullen door de crème blijven plakken. Herhaal dit totdat je alle makronen hebt gebruikt.
  11. Als je ze kunt weerstaan, zet ze dan in de koelkast en wacht tot de volgende dag, dan zullen ze nog beter smaken!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (13)