Compote van rode bessen met vanillesaus

    Compote van rode bessen met vanillesaus

    2keer bewaard
    4uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Voor deze rode bessen pudding kun je vele verschillende soorten rood zomerfruit gebruiken: frambozen, kersen, bramen, aardbeien, bosbessen. Maar er is een vuistregel: je moet tenminste een taartfruit toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg gemengde bessen en kersen zonder pit (vers of bevroren)
    • 60 ml bessen of kersen siroop (optioneel)
    • kristalsuiker naar smaak
    • 60 gr maïzena
    • 4 eetlepels koud water
    • Vanillesaus
    • 3 eierdooiers
    • 3 eetlepels kristalsuiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 350 ml melk
    • zaden van 1 vanillestokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Voor de fruitpudding: breng het fruit met schil , zoals bosbessen en kersen, aan de kook in een grote steelpan, totdat ze knappen en het sap vrijkomt. Ontkroon de aardbeien en snijd hele grote in vieren. Voeg het delicate fruit, zoals aardbeien en vooral frambozen als laatste toe. Roer de siroop en suiker er naar smaak door.
    2. Los de maïzena op in 4 eet lepels koud water. Haal de pan van het vuur, roer het door het fruit mengsel en kook kort op ene laag tot medium vuur, onder voortdurend roeren. Als je maïzena gebruikt, zorg ervoor dat de pudding niet te kort kookt, anders zal het krijtachtig smaken. Wanneer de pudding opnieuw helder en verdikt is, haal je de pan onmiddellijk van het vuur. Blijf voor nog eens 1 tot 2 minuten roeren. Doe de hete pudding in een glazen kom of individuele dessert kommen. Om te verhinderen dat het glas barst wanneer je de warme pudding erin giet, zet je een vochtige handdoek onder de kom. Zet in de koelkast tot het opgestijfd is. Dien het koud op, maar niet direct uit de koelkast. Haal de pudding er 30 minuten voor het opdienen uit, zodat de pudding zijn volle smaak kan ontwikkelen.
    3. Voor de vanille saus klop je de eierdooiers met de suiker en de maïzena. Voeg de melk toe. Maak in de lengte een gleuf in het vanillestokje, schraap de zaden er met een scherp mes uit, en voeg het stokje en de zaden aan de melk toe. Kook op laag vuur tot de saus dikker wordt, terwijl je voortdurend met een garde roert. Zorg ervoor dat de saus niet kookt. Verwijder het vanillestokje als je er een gebruikt hebt. Zet in de koelkast. Meng de saus goed voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren