Duitse appelbeignets

    Duitse appelbeignets

    5keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze beignets zijn luchtig, krokant en heerlijk. Eén is gewoonweg niet genoeg! Gesneden appels worden bedekt met beslag, gefrituurd en bestrooid met kaneelsuiker.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 4 grote appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes van 5 mm gesneden
    • Voor het beslag:
    • 1 eetlepel citroensap
    • 250 ml wijn
    • 220 gr witte bloem
    • 35 gr suiker
    • 1 snufje zout
    • geraspte schil van een 1/2 citroen
    • eiwit van 3 eieren
    • Voor het frituren:
    • geklaarde boter (ghee) om te frituren (ongeveer 1,5 kg)
    • Ter garnering:
    • kaneelsuiker of poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de appels met citroensap en zet apart.
    2. Meng de wijn, bloem, suiker, zout en citroenschil tot een glad beslag.
    3. In een schone kom, klop je de eiwitten stijf. Roer ze voorzichtig door het beslag.
    4. Verhit de boter in een grote pan. Test de temperatuur met een houten pollepel - wanneer je deze onderdompelt in de olie, moeten er luchtbelletjes opstijgen.
    5. Dompel de appels in het beslag en bak ze goudbruin in ongeveer 3 minuten.
    6. Bestrooi met kaneelsuiker of poedersuiker en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren