Duitse kaneelbroodjes

    Duitse kaneelbroodjes

    23keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke kaneelbroodjes of Franzbrötchen zijn een specialiteit uit de stad Hamburg. Een mooi licht gistdeeg wordt opgerold met een onweerstaanbare vulling van boter, suiker en kaneel.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 2 zakjes (7 gr) gedroogde actieve bakkersgist
    • 250 ml lauwe melk
    • 500 gr witte bloem
    • 75 gr basterdsuiker
    • 75 gr zachte boter
    • snufje zout
    • Vulling
    • 200 gr zachte boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de gist met de melk. Laat 10 minuten op een warme plaats staan tot het mengsel schuimt.
    2. Voeg de bloem, suiker, boter en zout toe en kneed tot soepel deeg. Dek af en laat gedurende 40 minuten rijzen.
    3. Kneed het deeg nogmaals en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van ongeveer 70x30 cm.
    4. Voor de vulling: roer de boter, suiker en kaneel in een kom tot alles goed gemengd is. Smeer de vulling gelijkmatig over het deeg met een spatel of een schraper. Rol het deeg vamuit de lange zijde op en snijd in 5 cm dikke plakken.
    5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Leg de broodjes op een royale afstand van elkaar op de bakplaat en dek af met een theedoek. Laat 15 minuten rijzen.
    6. Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren