Eenvoudig kaassoufflé

    Eenvoudig kaassoufflé

    1keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit soufflé recept is bedrieglijk - het is eigenlijk heel makkelijk te maken. Het maken van een soufflé vergt gewoonweg enige tijd en aandacht omdat het nodig is de soufflé terwijl hij bakt in de oven, in de gaten te houden. Gebruik Gruyère zoals er staat, of probeer een andere kaas - Emmentaler werkt ook goed!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 gr boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 250 ml melk
    • 200 gr geraspte Gruyère
    • 3 eieren, gescheiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. In een middelgrote pan smelt je de boter en voeg je de bloem toe. Roer tot het mengsel een bal begint te vormen en roer vervolgens langzaam de melk erdoor.
    3. Voeg de geraspte Gruyère toe, en kook 5 minuten op laag vuur. Haal van het vuur. Voeg de geklopte eierdooiers toe aan het mengsel.
    4. In een middelgrote kom klop je de eiwitten stijf dan voeg je ze geleidelijk toe aan het kaasmengsel.
    5. Vet een grote souffléschaal in, giet het mengsel erin en bak het vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Serveer onmiddellijk omdat de soufflé mogelijk inzakt als je te lang wacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren