Marmite gehakt

    Marmite gehakt

    11keer bewaard
    40min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Gehakt zoals je het nog nooit geproefd hebt! Serveer met pasta of aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 2 kleine uien, in blokjes
    • 450g gehakt
    • 4 theelepels marmite
    • 250g champignons, schoongemaakt en in plakjes
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 2 runderbouillonblokjes
    • 2 eetlepels jus poeder
    • 250ml water, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een wok op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht zijn.
    2. Voeg het gehakt toe en roerbak het gelijkmatig bruin.
    3. Druk het gehakt en de ui naar de kanten, zodat er een plasje boter in het midden blijft staan. Roer de marmite door de boter en meng goed. Mix dan met het gehakt en ui.
    4. Voeg het paprikapoeder en de runderbouillonblokjes toe. Het mengsel zal nu plakkerig worden en gaan binden. Voeg water en jus poeder toe. Het zal eerst klonterig zijn, maar blijf roeren en breng zachtjes aan de kook. Dan is het klaar om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    4

    Het is een makkelijk te maken recept, maar ik vond het nogal zout. Verder vond ik het niet echt bijzonder van smaak. Heel lekker vond ik het niet helaas en ik zal het niet nog een keer maken. - 08 nov 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren