Spread van tuinbonen

    Spread van tuinbonen

    8keer bewaard
    20min


    93 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke spread van tuinbonen, ui en tomaat. Dit recept is gebaseerd op gerecht dat in Egypte tijdens het ontbijt met pitabrood wordt gegeten. Een lekkere manier om tuinbonen van het seizoen te verwerken, maar u kunt ook diepvriestuinbonen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 425 gr diepvries tuinbonen
    • 1-2 eetlepels olijfolie
    • 1 grote rode ui, fijngesneden
    • 1 grote tomaat, in stukjes
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 bosje verse peterselie, fijngesneden
    • 4 eetlepels vers citroensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De bonen in een stoofpan onder water zetten en aan de kook brengen.
    2. Als de bonen gaar zijn de helft van het water afgieten. De bonen met ui, tomaat, olijfolie, komijn, peterselie, citroensap, zout en peper pureren en weer aan de kook brengen. Eenmaal aan de kook het vuur laag zetten en 5 minuten laten koken. Warm opdienen met geroosterd pitabrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren