Eenvoudige abrikozencompote

    Eenvoudige abrikozencompote

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze abrikozencompote is heerlijk met scones, toast, in yoghurt, met taart of gewoon zoals hij is. Kinderen vinden het een geweldige snack. Ik moet toegeven dat ik het ook erg lekker vind! Bewaar maximaal een week in de koelkast, of vries het in.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rijpe abrikozen, pitten verwijderd
    • 100 gr basterdsuiker
    • 100 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een middelgrote steelpan verwarm je het water op een laag vuur en voeg dan de abrikozen toe. Laat 20 minuten koken.
    2. Voeg de suiker toe voordat je de pan van het vuur haalt. Laat de compote ten minste 30 minuten afkoelen voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren