Eenvoudige appeltaart

    Eenvoudige appeltaart

    9keer bewaard
    1uur20min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige appeltaart is snel te maken. Met kaneel gekruide appels worden overgoten met een beslag en vervolgens gebakken. Serveer met slagroom of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
    • 50 gr suiker gemengd met een beetje gemalen kaneel
    • Voor het beslag:
    • 80 gr boter, zacht
    • 160 gr basterdsuiker
    • geraspte schil van 1 biologische citroen
    • 2 eieren
    • 100 gr maïzena
    • 100 gr witte bloem
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 125 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Leg de appels in laagjes op de bodem van een ronde silicone bakvorm (of een springvorm bekleed met folie).
    2. Strooi kaneel suiker over de appels en zet het geheel een paar minuten opzij.
    3. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2 1/2.
    4. Meng alle beslag-ingrediënten door elkaar en bedek de appels ermee. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen, keer de taart vervolgens om en verwijder de bakvorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren